9 sfaturi pentru a preveni accidentele la locul de muncă

9 sfaturi pentru a preveni accidentele la locul de muncă
Un proverb vechi spune că mai bine este să previi decât să repari

Multe industrii sunt domenii dificile de lucru, cu multă muncă fizică. Iată mai jos, câteva sfaturi pentru o activitate lipsită de accidente în aceste domenii pentru o viață mai ușoară.

Preveniți alunecările, împiedicările și căderile
Atenția trebuie să înceapă de la domiciliu. Pentru a vă întoarce în siguranță, trebuie să fii precaut în tot timpul desfășurat la locul de muncă. Atenția trebuie să fie și mai mare în situațiile în care intervin schimbări în locurile de desfășurare a activităților.

Eliminați pericolele de incendiu
În industria grea, focul este întotdeauna un pericol ce poate înrăutăți lucrurile deoarece există numeroase substanțe inflamabile. De aceea, pentru a fi în siguranță trebuie îndepărtate pericolele ce pot cauza incendiile.

Păstrați obiectele în siguranță
Toate obiectele dăunătoare (ascuțite, otrăvitoare etc) trebuie păstrate înfășurate sau ținute undeva izolate.

Fă ordine în dezordine
Dezordinea este cel mai frecvent motiv pentru accidente. Dacă munca implică folosirea unor obiecte sau materiale periculoase, este și mai important de a asigura un mediu curățat, ordonat pentru activitate.

Folosiți echipament de protecție
Aceasta este o regulă ce nu necesită comentarii. Echipamentul trebuie purtat în permanență. Simplu!

Creați reguli scrise
Există activități sau încăperi cu un grad ridicat de risc, zone unde accesul este permis doar anumitor persoane. În aceste situații, sunt recomandate panouri, indicatoare ce trebuie să fie vizibile pentru a preveni neprevăzutul.

Gândiți în perspectivă
Întotdeauna este bine să vă gândiți pe termen lung la implicațiile pe care le pot avea anumite decizii. De exemplu, pe termen scurt puteți alege echipamente de siguranță mai slabe calitativ, de aceea este recomandat să cumpărați materiale sau echipamente de bună calitate.

Asigurați o etichetare corectă

La fel cum acasă aveți sarea sau zahărul în recipiente însemnate cu etichete corespunzătoare, la fel și la locul de muncă, lucrurile trebuie etichetate corespunzător și chiar verificate periodic.

Gospodăriți-vă locul de muncă
Asigurarea unui mediu de muncă îngrijit este impetuos necesară. Muncitorii trebuie să lucreze într-un mediu bun, să respire un aer curat, un rezultat fiind și randamentul acestora.

 

Sursa: safetykart.com